Εργασία


Μπορείτε να εργαστείτε είτε ατομικά είτε ομαδικά για την εκπόνηση των δραστηριοτήτων.
Το ζητούμενο των δραστηριοτήτων είναι να αναπτύξετε αλγορίθμους σε κάποιο απο τα προτεινόμενα περιβάλλοντα( scratch ή Γλωσσομάθεια ).

Οι εργασίες σας θα έχουν διάρκεια κάποιων ημερών μέχρι να παραδώσετε την τελική μορφή που έχετε αναπτύξει.


Η εργασία είναι να μελετήσετε το υλικό που σας δίνετε για καθένα απο τα δύο περιβάλλοντα απο τις αντίστοιχες ενότητες, και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να εκπονήσετε τις δραστηριότητες που σας δίνονται.

Γλωσσομάθεια
Πήγαινε στην ενότητα της Γλωσσομάθειας και αφου εγκαταστήσεις το περιβάλλον στον υπολογιστή σου, προσπάθησε να κάνεις τις ασκήσεις εξάσκησης που δίνονται.
Στην ενότητα αυτή υπάρχουν κάποιες ασκήσεις και φύλλα ερωτήσεων για την "γνωριμία" και την εξοικείωση σου με το περιβάλλον της Γλωσσομάθεια, καθώς και μία σειρά από ασκήσεις για την εφαρμογή της θεωρίας. ΓλωσσομάθειαScratch

Σε αυτή την ενότητα θα βρείς έναν σύνδεσμο για να εγκαταστήσεις το Scratch καθώς και υλικό με οδηγίες για το πως να εργαστείς γράφοντας προγράμματα σε αυτό.

Στη συνέχεια πρέπει να πραγματοποιήσεις τις παρακάτω ασκήσεις.

1) i) Μελέτησε το πρόγραμμα όπου ο σκοπός είναι να βοηθήσεις το κοριτσάκι να αποφύγει το δράκο.

ii) α) Δημιούργησε περισσότερους δράκους να κυνηγάνε το κοριτσάκι.
β) Τροποποίησε κατάλληλα τις εντολές της μορφής "κοριτσάκι" ώστε αυτή να κινείται μόνο δεξιά και αριστερά σύμφωνα με τα βέλη του πληκτρολογίου.
2) Μελέτησε το πρόγραμμα που δειχνει την ιστορία δύο φίλων του Μίλι και του Ρίκι και προσπάθησε να απαντήσεις στις παρακάτω ασκήσεις.

α)Προσπάθησε να επεξεργαστείς τις εντολές που αφορούν την μορφή3 3.png (Ρίκι), έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται εξαρχής μέσα στη σκηνή.

β)Τροποποίησε κατάλληλα τη φράση που λέει o Ρίκι "Μα που να είναι ο Μίλι Βανίλι?" σε " Μα που να είναι ο Μίλι Βανίλι τον ψάχνω εδώ και ώρες".


γ) Κάνε τις μετατροπές που χρειάζεται έτσι ώστε η ιστορία να ξεκινάει όταν πατάς το πράσινο σημαιάκι. h8-09.jpg

δ)Τροποποίησε κατάλληλα τις εντολές του Μίλι Βανίλι 2.png (Μορφή 2) έτσι ώστε να λέει τη φράση "Γειά σου Ρίκι Φιρρίκι!" μόνο όταν πατήσουμε πάνω στη μορφή με το ποντίκι.


ε)Τροποποίησε κατάλληλα τις εντολές του Ρίκι Φιρίκι (Μορφή 3) έτσι ώστε όταν του πεί "γειά" ο Μίλι Βανίλι να αρχίσει να "χοροπηδάει" για 4 φορές.

Scratch
Αρχή